beachbanner

Locatie

Sinds 2014 heeft Spirit jaarlijks in de periode mei - september de beschikking over 3 permanente beachvolleybalvelden op het sportterrein van Honk- en softbalvereniging Gryphons op de Groote Wielen in Rosmalen. Op deze velden organiseert de beachcommissie gedurende de zomermaanden verschillende activiteiten, zoals een beachcompetitie en dit seizoen ook beachtrainingen. Op de momenten dat er door de beachcommissie geen activiteiten staan ingepland, kunnen de leden van Spirit de velden reserveren (afhangen) om zelf een potje te beachvolleyballen.

De velden zijn alleen toegankelijk voor leden van Spirit @ The Beach en (tijdens competitieavonden) voor deelnemers aan de beachcompetitie.

Google Maps

Dat we classificatie kleinbest trots mogen zijn op de beachvelden blijkt wel uit het feit dat de Nevobo onze velden heeft bekroond met de hoogste classificatie die er te halen valt: AAA+
De velden op de Groote Wielen behoren dus qua zand, velden en netten tot de absolute top die je in Nederland kunt terugvinden.

 

Beachtrainingen

Nieuw dit seizoen zijn de beachtrainingen die op zaterdag zullen worden gegeven door Ingrid Dirckx. Ingrid is al jaren verbonden aan de Nederlandse Beachvolleybalschool Eindhoven, waar talentvolle beachvolleyballers worden opgeleid om door te stromen naar de nationale eerste en eredivisie beachvolleybal van de Nevobo.

De trainingen vinden plaats op zaterdag vanaf 14 mei t/m 16 juli (10 weken in totaal). Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de trainingen worden gegeven in blokken van 1½ uur (o.v.b.):

  • 10.30 uur - 12.00 uur : jeugd 14 t/m 18 jaar
  • 12.00 uur - 13.30 uur : senioren (>18 jaar)
  • 13.30 uur - 15.00 uur : senioren (>18 jaar)
  • 15.00 uur - 16.30 uur (optioneel - alleen beschikbaar wanneer de blokken van 12.00 - 15.00 uur vol zitten)

Als All-in lid van Spirit @ The Beach heb je recht op deelname aan één van de trainingsblokken. Per trainingsblok is plaats voor 16 deelnemers (m/v). Op basis van het aantal inschrijvingen en het niveau van de deelnemers zal een indeling worden gemaakt. Bij je inschrijving kun je een voorkeur voor een trainingsblok aangeven. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar er kan geen enkel recht aan worden ontleend.

Beachcompetitie

Voor 2016 is de opzet van de beachcompetitie gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Komend seizoen zal de competitie een periode van 15 weken bestrijken, van half mei tot half augustus. Elke week worden losse toernooiavonden georganiseerd, waarvoor teams zich naar eigen keuze kunnen inschrijven. Je kunt er als team dus voor kiezen om sporadisch een avondje mee te ballen, of als echte die-hard (nagenoeg) elke week op het zand te staan. Omdat er in een competitie toch een ranglijst opgesteld moet worden, zullen we de (maximaal) 8 beste resultaten die je gedurende het seizoen bij elkaar sprokkelt optellen, en het team wat uit deze beste resultaten de meeste punten weet te behalen mag zich winnaar van de competitie noemen. Per toernooiavond zijn er dus punten te verdienen. Het aantal punten wat te verdienen valt, hangt af van het aantal deelnemende teams in je klasse; hoe meer deelnemers die avond, hoe meer punten je kunt verdienen.

Net als voorgaande jaren zal de damescompetitie weer op woensdagavond worden gehouden, en zullen de heren op donderdagavond de velden betreden. Op deze beide avonden is er dus geen mogelijkheid om velden af te hangen. De competitie-avonden starten om 19.00u en gaan (afhankelijk van de lichtomstandigheden) door tot ca. 22.00u.

Voor elke toernooi-avond kun je je inschrijven voor 1 van de volgende 4 niveau's:

klassevergelijkbaar zaalniveau (Nevobo-competitie)
Laag 2e / 3e klasse
Midden-Laag 1e / 2e klasse
Midden-Hoog Promotieklasse / 1e klasse
Hoog 3e divisie en hoger

reinderAfhankelijk van het aantal inschrijvingen per klasse kan er per avond besloten worden om 2 klassen samen te voegen (laag en midden-laag | midden-laag en midden-hoog | midden-hoog en hoog). Wanneer de klasse waarvoor je je hebt ingeschreven die avond minimaal 3 ingeschreven teams had, blijf je altijd voor je 'eigen' klasse punten verzamelen.

Omdat je bij het beachvolleybal maar met 2 man (of vrouw) in het veld staat, en een wisselspeler dus een relatief grote impact heeft op het team (50%), bestaat een team voor de ranglijst van de beachcompetitie steeds uit 2 dezelfde spelers. Uiteraard kun je gewoon met wisselende medespelers meedoen aan de competitie, maar voor de ranglijst (de optelling van de beste resultaten) speel je dan steeds in een ander team. Je teamnaam is dus (net als bij de 'echte' beachvolleybalcompetitie van de Nevobo) steeds een combinate van de achternamen van de 2 spelers/speelsters.

All-in-leden en competieleden van Spirit @ The Beach kunnen zich zonder extra kosten onbeperkt inschrijven voor de competitieavonden van de beachcompetitie. Ook als niet-lid kun je meedoen met de competitieavonden, maar dan betaal je 5 euro per persoon per avond als inschrijfgeld. Daarnaast hebben leden van Spirit @ The Beach altijd voorrang bij de inschrijvingen, dus het kan zijn dat je als niet-lid niet zo vaak mee kunt doen als je wel zou willen. Het loont dus wel degelijk om lid te worden...

In verband met het maken van de veldindelingen sluiten de inschrijvingen voor een competitie-avond (in principe) altijd de zondag vóór de betreffende competitie-avond.

Je kunt je team inschrijven voor de gewenste avonden van de beachcompetitie via het online inschrijfformulier.

Lidmaatschap

Binnen Spirit @ The Beach kennen we dit seizoen 2 soorten lidmaatschap:

  1. Het All-inlidmaatschap
    Met dit lidmaatschap kun je deelnemen aan de beachtrainingen op zaterdag (10 trainingen), kun je zonder extra kosten onbeperkt inschrijven voor de beachcompetitie (15 competitieavonden) én mag je, wanneer er geen officiële activiteiten op de beachvelden worden georganiseerd, een veld afhangen via het online reserveringssysteem, zodat je zelf een potje kunt beachvolleyballen op onze accomodatie.
  2. Het competitielidmaatschap
    Als competitielid van Spirit @ The Beach kun je zonder extra kosten onbeperkt inschrijven voor de beachcompetitie.

Lid worden van Spirit @ The Beach kan door jezelf in te schrijven via het online inschrijfformulier. Voor het All-in lidmaatschap geldt een uiterste inschrijfdatum van 1 mei 2016, i.v.m. het vastleggen van de beachtrainingen. Het competitielidmaatschap is het hele seizoen lang aan te vragen.

Contributie

In onderstaande tabel staan de contributiebedragen weerggeven zoals deze zijn vastgesteld voor het seizoen 2016:

  Spiritleden Niet-Spiritleden
All-in lidmaatschap € 75,- € 80,-
Competitielidmaatschap € 40,- € 40,-

Er wordt geen korting op het All-in lidmaatschap gegeven, wanneer geen gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om in te schrijven voor de competitie-avonden.

Als niet-lid van Spirit @ The Beach kun je ook deelnemen aan de beachcompetitie, je betaalt dan 5 euro per persoon per avond. Leden hebben echter altijd voorrang bij de inschrijvingen voor de competitie-avonden...

Velden reserveren

Als All-inlid van Spirit @ The Beach kun je op tijden waarop geen officiële activiteiten op de beachvelden staan gepland, een veld reserveren om vrij te ballen. De reservering gaat steeds in blokken van 1½ uur. Per dag kun je 1 blok van 1½ uur reserveren. Als er na je geen All-inleden meer zijn die het veld hebben gereserveerd, kun je uiteraard gewoon doorspelen.

Voor de reservering van de velden maken we gebruik van een online reserveringssysteem. Klik op onderstaande knop om het reserveringssysteem te openen.

Reserveer nu knop